Een kijkje in onze wereld en visie

‘ Maken jullie meubels? ’ 
‘ Ja dat doen we ook ’  
‘ Wat doen jullie nog meer dan? ‘
‘ Ja dat is moeilijk uit te leggen ‘
‘ Waarom dan? ‘
Omdat het tegenwoordig de bedoeling is dat je een kant en klare visie, missie en strategie hebt voor je bedrijf. Moustache Meubelen is een hoofdkwartier waar de mogelijkheden open worden gehouden door geen strategische beslissingen uit te denken, maar door de vrijheid te gebruiken die we zelf creëren.

 

Een sociale werkplaats heeft bijvoorbeeld de stempel gekregen dat daar mensen werken die hulp nodig hebben, en daardoor gesubsidieerd iets mogen maken omdat het ook sneu is om iemand de hele dag thuis te laten zitten. Maar zoals iedere Nederlander weet, zodra iemand gratis geld krijgt, moet er wel wat tegenover staan! Targets, competentiedoelen en vooruitgang is een vereiste voor het krijgen van steun vanuit de overheid.

Groei door creatieve vrijheid

Maar wat nou als je mensen die geen betaalde baan vast kunnen houden een plek geeft waar niks hoeft, maar alles kan? Eigenlijk heb je dan een droom te pakken, wie zou er niet ‘s ochtends naar zijn werk willen gaan met de wetenschap dat je ook de hele dag op kantoor uit je neus mag gaan eten? En stel je dan eens voor dat je op je werk komt waar niemand wat hoeft te doen, maar waar toch iedereen ergens mee bezig is? Grote kans dat je je beseft dat neus peuteren minder glitter en glamour biedt dan je vanochtend dacht.

De gedachte

Onze achterliggende visie is dus eigenlijk niet zo ingewikkeld: Mensen zijn van nature niet geschikt om niks te doen, zeker niet in groepsverband. Onze ervaring is dan ook dat het weglaten van werkdruk onze mensen de ruimte geeft om zelf eens na te denken over wat ze nou eigenlijk willen doen. En als je daar een half jaar voor nodig hebt, wie zijn wij dan om ons daar tegen aan te bemoeien?
Vroeger zeiden je ouders dat je moet doen wat je leuk vind, wij zijn eigenlijk nooit volwassen geworden en doen dat nog steeds. En wat blijkt? Er zijn meer mensen die dat leuk vinden, en de maatschappij zegt dat wij daardoor een sociale functie bekleden. Niet te geloven!

‘ Tot zover de zorg, maar hoe zit het dan met die tafels enzo? ‘

Moustache Meubelen is opgericht na het maken van de eerste tafel. Die eerste tafel werd gemaakt van resthout en dat doen we nog steeds. Wanneer je iemand echter laat betalen voor een mooi product, hoor je er ook voor te zorgen dat je product net zo duurzaam is als het restmateriaal dat je gebruikt. De afgelopen jaren hebben daarom in het teken gestaan van het ontwikkelen van de technieken die we nu gebruiken. Door diezelfde vrijheid in onze werkplaats hadden we daar de tijd, en ook de middelen voor. Vandaag de dag hebben we een tweedelige productie. Aan de ene kant maken we meubelen die we zelf leuk, tof, grappig of cool vinden. Aan de andere kant houden wij van klanten die zelf een visie hebben bij wat hun huis of kantoor nodig heeft, om daar vervolgens onze creativiteit op los te laten. En zeg nou zelf, een tafeltje die je zelf hebt zien ontstaan ga je nooit meer voor een tientje verpatsen op marktplaats. Duurzaamheid bereik je dus op verschillende manieren, en wij vinden ze allemaal mooi.

 

Op naar de toekomst

Na drie jaar doen waar we zin in hebben was het onlangs een tijd van reflectie, even een stap terug doen en kijken wat je neer hebt gezet. In een tijd waarin de financiële sector heeft laten zien wat er gebeurt met mensen die geld als doel of product zien prijzen wij onszelf gelukkig om daar geen deel van uit te maken. Door waarde toe te voegen aan waardeloze producten kunnen we nog steeds doen wat we leuk vinden en is geld voor ons een middel geworden om dat te blijven doen. Wie had er ooit kunnen denken dat commercie en sociale verantwoordelijkheid een stabiel huwelijk zouden vormen? Wij niet, maar het is ons overkomen en we houden eraan vast. Zelfstandig zijn betekend voor ons zelfstandig denken, zou je dat eigenzinnig kunnen noemen? Absoluut maar dat zijn wij ook. 

TelefoonAdres 
   
Teye Krook:    +31 6 27317129Travertijnstraat 6 
 9743 SZ Groningen 
   
E-mailKVK 
   
info@moustachemeubelen.nl58039481
 
© 2014 moustache meubelen | design: Lieselot Van Damme | Powered by: TriplePro 

Facebook Moustache meubelen

overons

Moustache Meubelen bouwt aan de toekomst

carousellecarousellecarousellecarouselle
Houten handgemaakt meubele
gesprekje op maatgesprekje op maat